Olga Aliferovich

Den kunstneriske stilen til Olga Aliferovich er dypt forankret i surrealismen, hvor hun utforsker og formidler komplekse temaer, følelser og egne erfaringer. Hun trekker inspirasjonen fra personlige opplevelser og globale temaer som krig, kvinner og kvinners rettigheter, brudd på menneskerettigheter og menneskelige lidelser. Målet hennes er å vekke betrakterens følelser og skape en dialog rundt disse viktige temaene. Hun bruker sterke farger for å forsterke inntrykk.

kunstner-dummy-profilbilde

Utvalgt kunst av Olga Aliferovich

Mer om Olga Aliferovich

Olga er ukrainsk-belarussisk kunstner som spesialiserer seg i oljemaleri på lerret. Olga er født og oppvokst i Belarus med belarussisk far og ukrainsk mor. Hun har flyttet til Norge i 2005. Olga har lærerutdanning og mastergrad i statsvitenskap er nyetablert selvlært kunstner. Hun ønsker å bruke sin kreative uttrykksform til å belyse brudd på menneskerettigheter samt krig og konflikt. Hun har dedikert noen av sine mallerier til konfliktene i Ukraina og Palestina og politisk undertrykkelse i Belarus. Hun er overbevisst om at kunst har en unik kraft til å skape bevissthet og forandring.

En rekke av Olgas mallerier er dedikert til kvinner. Gjennom dette kunstprosjektet som fremhever den kvinnelige torsoen, ønsker hun å vise styrken og motstanden som kvinner har vist i dagens samfunn. 

 

Utstillinger

2024
Gruppeutstilling Melahuset, Oslo
2023
Gruppeutstilling Melahuset, Oslo

All kunst av Olga Aliferovich

Artikler av og med Olga Aliferovich

Oppdaterer…
  • Du har ingen produkter i handlekurven.