Nina Enger

Nina Enger er en selvlært kunstner som bor i Oslo. Naturen har alltid fasinert henne, og de første bildene hun malte var landskapsmalerier. Veien har gått videre til mer abstrakte bilder som gir en mye større grad av frihet til å følge impulsene innenfra.

Video presentasjon av utvalgte malerier med ramme.

kunstner-dummy-profilbilde

MER OM Nina Enger

Hun er utdannet kjemi-ingeniør og har i mange år jobbet med tekniske problemstillinger i oljeindustrien. Nå er imidlertidig fokuset på abstrakte malerier og komponering på et nyinnkjøpt keyboard:-)

Hun er spesielt fasinert av himmelen og skyformasjoner, og synes det er spennende å blande farger som fremhever lyset i mørket, som et bilde på hva som skjer i menneskets indre.

Å male er for henne en kommunikasjon av følelser og kontrastenes verdi. Hun vet aldri hva hun skal male når hun står foran et stort hvitt lerret. Etter det første strøket med maling, som gjerne skjer med en palette kniv, styres resten av hva som kjennes riktig. Å male et bilde kan ta alt fra en dag til flere uker, og ofte holder hun på med flere samtidig. 

Hun har sitt eget ateliet hjemme hos seg selv på Røa, så hvis noen skulle ønske å se  samlingen er det bare å ta kontakt med henne for å avtale et tidspunkt. 

UTSTILLINGER

2021
Vårutstilling i Nittedal, Norge
2021
MADS Milano, Italy - virituell utstilling - project: Gaia
2021
MADS Milano, Italy - virituell utstilling - prosjekt: Kromatic
2020
Luxembourg Art Fair featured by Van Gogh Gallery in Madrid
2020
MADS Milano, Italy - virituell utstilling - project: Fable
2020
Sonia Monti Gallery, Paris, France
2018
Bogstad Gård, Oslo
2017
Bogstad Gård, Oslo
2016
CC-Vest Høstutstilling, Oslo
2015
CC-Vest Høstutstilling, Oslo
2012
CC-Vest Høstutstilling, Oslo

MIN KUNST

Artikler med Nina Enger

Oppdaterer…
  • Du har ingen produkter i handlekurven.