History part 1

kr 29.000 ink. avgift

Akrylmaling på linlerret, spent opp på solid blindramme.

Bildet tar for seg fem viktige hendelser i historien som har vært med på å forme tiden vi lever i. Spørsmålet er om vi faktisk har lært noe av disse hendelsene, eller ikke…

Størrelse: 95x180 cm
Kunstner: Morten Schie

Solgt

Dette kunstverket omsettes i opphavsmannens eget navn, og formidles av Prikkart som mellommann. Les om kunst og MVA her! Pris er inkludert avgifter som BKH-avgift og mva. der det gjelder.

The battle of Stalingrad 1942-43
Kanskje det viktigste slaget i Andre verdenskrig. Det at Soviet vant slaget over tyskerne markerte et vendepunkt i krigen som til slutt endte med at de allierte vant

Versailles-traktaten 28. juni 1919
Versailles-traktaten var en fredsavtale sluttet mellom de allierte og Tyskland etter første verdenskrig. I «The Hall of Mirrors» i Versailles ble fredsavtalen signert.

Månelandingen 1969
«That’s one small step for man, but one giant leap for mankind». I vesten ble amerikanernes seier I «Romkappløpet» sett på som en eier over kommunismen. Men kanskje viktigere var det nye perspektivet vi nå kunne se oss selv i. 

Berlinmurens fall 1989
Da Berlinmuren falt 9. november 1989 skiftet også dens symbolske betydning. Kald krig, mistillit og død ble over natten erstattet med frihet, åpenhet og demokrati.

De viktigste konsekvensene av berlinmurens fall:
– Demokratier vokste frem i hele Europa
– Plutselig var folk fri og kunne ta selvstendige valg. Dette var også døden på sovietkommunismen.

I Have a Dream 1963
«I Have a Dream» er en tale Martin Luther King Jr. holdt 28. august 1963, hvor han krevde etnisk likhet og en slutt på all rasistisk diskriminering i USA. Talen ble holdt under marsjen mot Washington, og var et vendepunkt for den amerikanske borgerrettighetsbevegelsen. I talen fremholdt King om sitt ønske om en fremtid hvor afroamerikanere og hvite amerikanere kunne leve sammen i en fredelig sameksistens som likeverdige i USA.

Dimensjoner 95 × 180 cm
Teknikk

Akrylmaling

Ferdiggjøring

Blindramme

Produktnummer: PA6675MOSC Kategorier: , , Stikkord: , , , , ,
Oppdaterer…
  • Du har ingen produkter i handlekurven.